zondag 7 maart 2010

Push my buttons

We zijn twee uur verder en ik had eigenlijk aan de scriptie gemoeten, maar ik wilde PERSE van die 'share' buttons op mijn kersverse blogpagina. Je kent ze wel: van die verrekt kleine icoontjes waarmee je content kunt verspreiden via sociale media zoals hyves, facebook, linkedin enzovoorts. Handig!

Na een speurtocht op internet waarbij ik op allerlei irrelevante sites uitkwam, heb ik uiteindelijk twee bedrijven gevonden die deze icoontjes aanbieden. Vergis je dus niet in de kracht van een goede trefwoord combinatie op google! 'Social Media buttons' deed het hem in ieder geval niet voor mij. Uiteindelijk kwam ik via de blog van iemand anders uit op de pagina waar ik wilde zijn: Addthis. Ik kon ook nog kiezen uit Sharethis, maar dat was wat hoogdrempeliger omdat je je daar eerst op moet registreren. Ik word horendol van al die sites waar je je tegenwoordig op moet registreren...Addthis is een prima site. Je hoeft je pas te registreren als je ook analytics wilt koppelen aan de icoontjes. Superhandig natuurlijk, maar ik houd het voor nu even bij de basics.

Aan de slag met het implementeren van de buttons! Het helpt wel als je de Engelse taal een beetje beheerst, want een gebruiksaanwijzing vertalen naar het Nederlands met al die ICT taal is nog niet zo vanzelfsprekend. Uiteindelijk kon ik kiezen uit een aantal standaard 'share' buttons, maar waarom zou ik het mezelf makkelijk maken als het ook veel moeilijker kan grmpf....Alle standaard buttons voldeden niet voor mij, de helft van de sociale media in die buttons herkende ik niet eens! Hyves, Facebook, Linked en Twitter wil ik zien! Dat was dus een heel gepuzzel, want met een paar klikken selecteren welke knoppen ik wil hebben was er niet bij. En dan wil ik ook nog dat die icoontjes horizontaal worden weergegeven, niet verticaal. En ik wilde ze niet alleen op mijn homepage, maar standaard onder elke afzonderlijke blog. Iets dat zo simpel leek werd een heel geknoei met HTML codes en default settings en noem het maar! Ik werd er duizelig van (maar misschien komt dat omdat ik in alle concentratie nog steeds niet heb gegeten..). N.I.W. het is me gelukt!!! Helemaal zelf, whoohoeee!! Volgende stap is het koppelen van statistieken, maar daar heb ik even geen energie meer voor. Eerst ontbijten! Zie onderstaand het resultaat van mijn harde werk. En wel 'sharen' he.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten