zondag 7 maart 2010

Doe eens gek, draag een gordijn

Begin dit jaar was ik (om uit mijn nieuwjaarsdip te komen) fanatiek bezig met mijn eeuwige verslaving: shoppen op Marktplaats. Zo kwam ik op de pagina van iemand die in Groningen zelfgemaakte kleding verkoopt. Echt iets voor mij! Ik laat het ene kledingstuk na het andere maken, het is een nieuwe verslaving geworden (die me een hoop meer kost dan mijn marktplaats verslaving, grmpf). Inmiddels heb ik een hele verzameling aan jurkjes en rokjes en dat terwijl de dame in kwestie en ik elkaar nog nooit hebben gezien. De mogelijkheden van het www blijken weer eens grenzeloos: online een stofje en model jurkje uitzoeken, maten opmeten, wensen emailen, online betalen en binnen een week ligt het zelfgemaakte goedje op mijn deurmat. Wat overigens echt bijzonder snel is, als je bedenkt dat het patroon getekend moet worden en daarna geknipt, genaaid, gepast, gestreken en opgestuurd.


Nu heb ik het geluk (of de pech als je kijkt naar het gapende gat in mijn portemonnee) dat ik naast één van de leukste en grootste markten van Amsterdam woon: de Albert Cuyp markt. Hier ga ik regelmatig heen om de prachtigste stofjes uit te zoeken, zoals 2 weken terug een kek retro kersenstofje. Niet iedereen kon dit stofje op waarde schatten, zo bleek uit de reactie van iemand die zei: 'wat afschuwelijk, ga je hier een jurk van laten maken? Als gordijn in een afgedankte caravan had ik het nog afzichtelijk gevonden...'
Zoooooo....steek die maar in je zak! Maar juist dit soort opmerkingen, die kan ik nou echt waarderen. Lekker recht voor zn raap en doodeerlijk. Toen ik haar na een week het uiteindelijke resultaat liet zien, moest ze toegeven dat ze het wat negatief had ingeschat...Ik ben heel blij met mijn draagbare gordijntje!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten